PROJECTS

Cover Kleur in E-mineur

‘Kleur in E-Mineur’ (2012)

 

Radio 1 vroeg aan twaalf Vlaamse muzikanten om zich te laten inspireren door een kunstwerk en dan aan het schrijven te gaan. Een artistieke kruisbestuiving die twaalf pareltjes van nummers oplevert, allemaal in het Nederlands. ‘Jij Kent De Lijnen’ is het pareltje van neeka, ge├»nspireerd door ‘Come on, play it again nr. 9’ van Raoul De Keyser.

 

lees meer op radio1.be

 

lees meer op cobra.be

 

iTunes

Kleur in E-Mineur | ‘Jij Kent De Lijnen’

 

 

neeka & Kris De Bruyne

Samenwerking met Kris De Bruyne (2011)

 

Kris De Bruyne vertaalde neeka's song ‘Don't Hold Me Back’ naar het Nederlands - met Spaanse titel - ‘No Por Amor’. Deze song is terug te vinden op Kris' CD ‘La Matanza Songs’.

 

iTunes

 

neeka zingt tevens mee op ‘De Aansteekster’.

 

 

Cover Te Gek !?

‘Te Gek !?’ (2010)

 

Het project ‘Te Gek !?’ probeert geestelijke gezondheidsproblemen in de media en bij het grote publiek bespreekbaar te stellen via o.a. cd's, concerten, muzikale en literaire tournees, tv-reportages, lessenpakketten, krantenkaterns of de infomobiel. ‘Te Gek !?’ is op een kleine 5 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip, niet alleen in de gezondheidszorgsector maar ook op maatschappelijk vlak. ‘Believe’ is de bijdrage van neeka aan dit project.

 

iTunes

 

 

Venus In Flames | Intimacy (cover)

Samenwerking met Venus In Flames (2009)

 

neeka werkte mee aan het album ‘Intimacy’ van Venus in Flames.
Ze zingt mee op ‘Let you go’.

 

lees meer op humo.be

 

iTunes

 

 

Neil Young Tribute | Affiche

Neil Young tribute (2008)

 

De theatertournee ‘Living Hero’ is een eerbetoon aan Neil Young. Het betreft een concertreeks van een gelegenheidsgroep bestaande uit neeka, Jan De Campenaere (Venus In Flames), Ruben Block (Triggerfinger), Gert Bettens, Mario Goossens, Koen Garriau, Luk De Graaf en Andries Boone.

 

lees artikel De Morgen

 

lees artikel De Standaard

 

lees artikel Het Nieuwsblad